Hoppa direkt till innehåll
DSC_5200

"boende"-kolumnen i Marknadsdatabasen

2017-10-12, Jonas Eklundh
forum

"boende"-kolumnen i Marknadsdatabasen

Jonas Eklundh : 2017-10-12
Hej!

Vi fick in ett ärende från en kund som ifrågasatte att "boende"-kolumnen var med i exporten för TL av Marknadsdatabasen, vilket vi genast fixade för TL ska inte ha med den informationen.

Dock så har vi fått en hel del feedback från olika TL's som saknar den kolumnen. Vi har grävt lite och anledningen till att den kolumnen var med var ett beslut som togs för länge sedan. Så regeln var att boende-kolumnen var med men innehöll enbart data om databasposten hade ett anslutningsdatum som var inom en månad.

Det beslutet är givetvis gammalt och ingenting vi ska luta oss på - men frågan är om vi ska ha med den här kolumnen eller inte, med dom reglerna? Det ställer till en del för TL som tar ut kunddata och utan boende-kolumnen så måste om antingen komplettera den informationen med extern part eller göra ett icke riktat utskick vilket blir dyrare.

Så vad tycker ni - ska boendekolumnen vara med så länge anslutningsdatumet är inom en månad, eller ska kolumnen inte alls vara med?
Svar
  •  Linda Nilsson , 2017-10-12
    Linda Nilsson , 2017-10-12
    Fibra kommer inte att lägga in någon boendeinformation dels pga. att vi inte alltid får information om boende från fastighetsägarna, och informationen blir inaktuell väldigt snabbt.
    Och enligt nya TL-avtalet så tillhandahålls endast adressuppgifter så vida inget annat överenskommits.