Hoppa direkt till innehåll
default

Tydligare styrning mot paketering av tjänster

2015-12-22, Robin Byström Grein
forum

Tydligare styrning mot paketering av tjänster

Robin Byström Grein : 2015-12-22
Vi vill underlätta för kunderna att välja genom att hjälpa dem paketerade tjänster. Jag försöker skriva ner våra tankar så tydlig som möjligt. Vi tänker oss en utveckling av tjänsteväljaren där kunden tydligare är i olika skeden och får förslag på paketeringar allt eftersom.

Kunden väljer först vilka tjänster som är intressanta. Är bara Internet av intresse så stryks resten osv. I mitt exempel utgår vi från att kunden vill ha internet och tv.

INTERNET
1. Välj vilken internethastighet du vill ha (eller ett spann av hastigheter).

2. Är du intresserad av en speciell internetleverantör? – Annars kan kunden hoppa över det steget tills vidare.

TV
1. Välj vilka kanaler som är intressanta.

2.1 Om kunden har valt en internetleverantör som även erbjuder tv = Föreslå ett paket med internet och tv från den leverantören.

2.2 Om kunden inte har valt en internetleverantör = Ge förslag på leverantörer och paketeringar som matchar tv-kanalerna och internethastigheten. Alltså inte att kunden bara ser leverantörens tv-utbud utan även att den erbjuder de internethastigheter som är intressanta.

2.3 Om den valda internetleverantören inte erbjuder tv. = Låt kunden välja vilken tv-leverantör som är intressant och ge sedan förslag på en paketering som visar att kunden kan välja att få internet och tv från samma leverantör (liknande som det är i kundvagnen idag).
Svar
in

Inga svar

Det finns inga svar i den här tråden än